Kabeljauwfilet met ratatouille koolhydraatarm

Kabeljauwfilet met ratatouille koolhydraatarm

Vandaag heb ik weer een nieuw koolhydraatarm recept voor jullie. Er is erg veel vraag naar koolhydraatarme recepten. Ik vind het belangrijk dat het ook lekker smaakt. Naast dat de recepten koolhydraatarm zijn probeer ik ook zo min mogelijk vetten te gebruiken. De vetten die in de gerechten voorkomen zijn gezonde vetten. De combinatie van ratatouille met vis vind ik erg lekker. Naar smaak kun je nog extra kruiden toevoegen.

Porties: voor 3 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Voedingswaarde p.p. 274 kcal / 11.9 gram koolhydraten / 10.5 gram vet / 29.5 gram eiwit

Ingrediënten
3 stukken kabeljauwfilet
200 gram pompoenstukjes
1 courgette
1 aubergine
2 el tomatenblokjes
1 puntpaprika
1 ui
2 teentjes knoflook
Peterselie
Paprikapoeder
1 citroen
Peper en zout
Olijfolie

Bereiding
1. Snijd de ui, courgette, aubergine, pompoen en puntpaprika in blokjes. Doe een klein beetje citroensap door de groenteblokjes om verkleuren te voorkomen.
2. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan. Snijd de knoflook fijn en fruit deze even kort aan. Voeg dan alle groenteblokjes toe en de tomatenblokjes. Zet het gas laag. Doe de deksel op de pan en laat de ratatouille 15 minuten smoren. Breng de ratatouille op smaak met paprikapoeder, peper, zout en peterselie.
3. Verhit in een andere koekenpan een beetje olijfolie. Strooi peper en zout over de kabeljauwfilets en bak de vis aan beide kanten gaar.
4. Schep de ratatouille op een bord en leg de kabeljauw erop. Serveer met een schijfje citroen.

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *