Koolhydraatarm gevuld kwarkbrood

Koolhydraatarm gevuld kwarkbrood

In een koolhydraatarme levensstijl mis ik vaak mijn brood. Gelukkig heb ik een simpel recept bedacht waarin ik toch mijn boterham kan eten tijdens de lunch. Dit brood vult erg goed. Het broodmix is erg lekker door de zaden die erin zitten.
Voor het broodbeleg heb ik van te voren een zoete puntpaprika in dunne plakken gesneden en vervolgens 10 minuten onder de grill gelegd. Tip: leg het belegde brood 10 minuten onder de grill. Zo smelt de mozzarella en krijg je lekker knapperig brood.

De voedingswaarden van een heel brood zijn: 950 kcal / 40.8 gram vetten/ 95 gram eiwitten / 38.2 gram koolhydraten.
Het beleg voor het hele brood bevat: 312 kcal / 20.1 gram vetten / 20.5 gram eiwitten / 10.6 gram koolhydraten.

Ingrediënten
200 gram Atkins broodmix
7 gram gist
Snuf zout
200 gram magere kwark
2 eieren

Beleg
Hand rucola sla
6 dunne plakjes mozzarella
1 tl groene pesto
1 gegrilde zoete puntpaprika

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix met een deeghaak in 3 minuten tot een soepel deeg.
2. Doe een stuk vershoudfolie over de mengkom en laat het geheel een uur rijzen.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
4. Schep het deeg op een bakblik. Maak het deeg rond of vierkant.
5. Bak het koolhydraatarme brood in 20-25 minuten af.
6. Laat het brood afkoelen. Snijd het brood horizontaal doormidden.
7. Beleg de onderste helft van het brood met rucola sla, de plakken gegrilde paprika, mozzarella en besprenkel met wat groene pesto.

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *