Koolhydraatarme aspergesoep

Koolhydraatarme aspergesoep

Porties: voor 3 personen
Voedingswaarde: 122 kcal / 7.2 gram koolhydraten / 8 gram eiwit / 6.4 gram vet

Ingrediënten
9 witte asperges
1.2 liter AH kippenbouillon
100 ml room culinair light
100 gram ham
Oregano, peper en zout

Bereiding
1. Schil de asperges. Snijd de houtachtige onderkant eraf.
2. Kook de asperges met de schillen en de onderkantjes 20-25 minuten in de bouillon.
3. Giet de asperges af en vang het vocht op.
4. Gooi de schillen en de onderkantjes weg.
5. Snijd de topjes van de asperges en leg apart.
6. Doe de overige aspergedelen terug in de bouillon.
7. Schenk de bouillon met de asperges in een blender, voeg de room culinair en kruiden naar smaak toe.
8. Mix 1 minuut op hoge snelheid in een hittebestendige blender tot een gladde soep.
9. Serveer de soep met hamrolletjes en de aspergetopjes.

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *