Koolhydraatarme aubergine lasagne 

Koolhydraatarme aubergine lasagne 

Dit is een lekker recept voor koolhydraatarme aubergine lasagne. Ik ben echt dol op lasagne en dan het liefst verse homemade lasagne. Als je een koolhydraatarme levensstijl hebt zitten lasagnebladen en bechamelsaus er niet in. Daarom heb ik een koolhydraatarme variant gedacht. Serveer de lasagne met sla.

Porties: voor 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Voedingswaarde p.p. 179 kcal / 9.2 gram koolhydraten / 11.8 gram eiwitten / 9.5 gram vetten

Ingrediënten 
2 aubergines 
400 gram tomatenblokjes
150 gram verse spinazie, gewassen 
125 gram Vergeer geraspte mozzarella 
Rucola sla
Peper en zout 
Olijfolie 

Bereiding 
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
2. Snijd de aubergine in lange dunne plakken.
3. Bestrooi de aubergine met zout en wat olijfolie. Grill de aubergines aan beide kanten. 
4. Kook de spinazie 5 minuten. 
5. Leg laagje voor laagje aubergine, tomatenblokjes, aubergine, spinazie en weer aubergine in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte mozzarella kaas. 
6. Zet de lasagne voor 30 minuten in de oven. 
7. Schep de aubergine lasagne op een bord en serveer met rucola sla.

Tip: maak de tomatensaus zelf met verse tomaten. Breng de tomatensaus op smaak met Italiaanse kruiden of andere kruiden naar smaak.

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *