Koolhydraatarme bloemkool pizza met chorizo

Koolhydraatarme bloemkool pizza met chorizo

Voor het eerst heb ik een pizza gemaakt met een bodem van bloemkool. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, maar wat is deze pizza lekker!! Echt een aanrader om deze gezonde pizza eens te maken! De pizza vult ook nog eens heel goed.

Porties: voor 1 pizza
Bereidingstijd: 45 minuten
Machine: foodprocessor, magnetron, oven
Voedingswaarde: 553 kcal / 12.4 gram koolhydraten / 36 gram eiwitten / 38.5 gram vetten

Ingrediënten voor de pizzabodem
½ bloemkool
40 gram geraspte kaas
1 ei
Oregano, gedroogd
Koriander, gedroogd
Zout

Beleg voor op de pizza
100 gram passata
Oregano, gedroogd
Peper en zout
Verse basilicum
4 cherrytomaatjes
40 gram geraspte kaas
5 plakjes chorizo

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bevestig het snijmes in de kCook.
2. Snijd de bloemkool in stukken maal de bloemkool in de foodprocessor tot couscous.
3. Doe de bloemkool in een kom en zet voor 5 minuten op 600 watt in de magnetron.
4. Doe de bloemkool in een schone theedoek en knijp het vocht er zoveel mogelijk uit.
5. Schep de bloemkool, met de geraspte kaas, ei, oregano, koriander en zout terug in de foodprocessor en draai de machine totdat er een soort deegbal ontstaat.
6. Maak een mooie bal van het deeg, leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Duw de bloemkool bodem plat met de handen en een bolle kant van een lepel.
7. Bak de bodem in 15 minuten gaar.
8. Breng de passata op smaak met oregano, peper en zout. Smeer de bloemkool bodem in met de tomatensaus. Laat rondom nog een randje vrij.
9. Beleg de bloemkool pizza verder met de chorizo, tomaatjes, verse basilicum en geraspte kaas.
10. Zet de pizza terug in de oven en bak in 10 minuten helemaal af.

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *