Koolhydraatarme courgette burgers

Koolhydraatarme courgette burgers

In mijn koelkast lag nog een courgette die op moest. Ik probeer groente nooit lang in de koelkast te laten liggen, omdat de voedingswaarde snel achteruit gaat. Ik wilde al graag een keer groenteburgers maken, dus besloot courgette burgers te maken. Ze zijn heel goed gelukt. Deze heerlijke groente burgers zijn koolhydraatarm. Ik heb het vuur niet al te hoog gezet, omdat de burgers ander snel donkerbruin worden. Gaar de burgers dus liever wat langzamer.

Porties: 8 burgers
Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden: rasp
Voedingswaarde voor burgers: 518 kcal / 13.1 gram koolhydraten / 33.9 eiwit/ 36.2 gram vet

Ingrediënten
1 grote groene courgette
50 gram camembert, in blokjes
10 gram Parmezaanse kaas
1 bosui, fijngesneden
2 eieren
Snufje cayenne peper
Peper en zout
1 el kokosolie

Bereiding
1. Snijd de onderkant van de courgette.
2. Rasp de courgette en de Parmezaanse kaas.
3. Laat de courgette 10 minuten in een schone theedoek drogen.
4. Doe de bosui en de camembert bij de courgette.
5. Kluts 2 eieren in een kommetje en doe daarna bij de geraspte courgette.
6. Breng op smaak met peper, zout en wat cayenne peper. Meng alles goed door elkaar.
7. Verhit de kokosolie in een pan. Maak burgers van het courgette mengsel en bak de burgers aan beide kanten bruin en gaar.

Tip: beleg de burgers met een beetje magere yoghurt en verse bieslook

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *