Koolhydraatarme moussaka 

Koolhydraatarme moussaka 

Porties: voor 3-4 personen
Bereidingstijd: 45 min + 35 minuten in de oven
Voedingswaarde per persoon: 459 kcal / 7.6 gram koolhydraten / 35.9 gram eiwitten / 30.8 gram vetten.

Ingrediënten
400 gram magere rundergehakt
1 witte ui
1 aubergine
300 gram tomatensaus
1 bol mozzarella
150 gram geraspte kaas
Kruiden: verse tijm, oregano, kaneel, peper, zout
Olijfolie

Bereiding
1. Snijd de aubergine in lange dunne plakken. Doe wat olijfolie en zout over de aubergine. Grill de aubergine aan 2 kanten.
2. Snijd de ui fijn.
3. Doe een el olijfolie in een pan en fruit de ui. Rul het gehakt mee. 
4. Voeg alle kruiden naar smaak toe. 
5. Pak een ovenschaal en leg hier de ingrediënten in laagjes in. Begin met de helft van de aubergine, dan de helft van het gehakt, weer een laag aubergine en gehakt, vervolgens een laag tomatensaus, mozzarella en geraspte kaas. 
6. Zet de moussaka +/- 35 minuten in de warme oven op 200 graden.

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *