Koolhydraatarme omelet pizza met tonijn

Koolhydraatarme omelet pizza met tonijn

Dit gerecht behoort tot een van mijn favoriete koolhydraatarme recepten! Ik vind de omelet pizza erg lekker na het sporten. Het leuke van je eigen recepten creëren is dat je nooit van te voren weet hoe iets gaat smaken en dat je toch weer een succesvol recept hebt bedacht. Met leftovers kan je ook prima een koolhydraatarme omelet pizza maken.

Porties: voor 1 pizza
Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden: kleine koekenpan
Voedingswaarde: 528 kcal / 3.5 gram koolhydraten / 47.8 gram eiwitten / 35.5 gram vetten

Ingrediënten
2 plakjes ham
3 eieren
3 el passata tomatenpuree
½ blikje tonijn op water, uitgelekt
3 champignons
3 el geraspte kaas
Verse peterselie
Peper en zout
1 el olie

Bereiding

  1. Boen de champignons schoon. Snijd in plakjes. Bak de champignons in wat olie gaar.
  2. Doe de champignons in een schaaltje apart. Leg in diezelfde pan 2 plakjes ham. Bak 1 minuut.
  3. Kluts 3 eieren en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schenk de eieren over de ham. Bak het ei 4-6 minuten op middelhoog vuur, totdat het ei wat steviger is geworden.
  5. Verdeel de passata over het ei. Verdeel dan de champignons en de tonijn over de passata.
  6. Bestrooi met geraspte kaas en bak de omelet pizza nog zo’n 5 minuten. Bestrooi dan de omelet pizza met wat verse peterselie.

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *