Koolhydraatarme ovenschotel met gehakt en sperziebonen

Koolhydraatarme ovenschotel met gehakt en sperziebonen

Ovenschotels zijn altijd ideaal omdat je alles van te voren kan maken. De schotel hoeft alleen nog maar even in de oven en je kunt aan tafel. Dit is een simpel maar erg lekker koolhydraatarm oven gerecht. In heb in dit gerecht geen olie gebruikt. Ik bak eerst spekjes in de pan hier komt wat vet vanaf. Daarna rul ik het gehakt in het spekvet.

Porties: voor 3 personen
Bereidingstijd: 15 minuten en 20 minuten in de oven
Voedingswaarde per persoon: 461 kcal / 6.1 gram koolhydraten / 36 gram eiwitten / 31.5 gram vetten

Ingredi├źnten
250 gram gehakt
200 gram sperziebonen, diepvries
50 gram spekjes
2 tomaten
80 gram geraspte kaas
Takje peterselie, fijngesneden
Kaneel
Peper en zout

Bereiding
1.Verwarm de oven voor op 200 graden.
2.Bak de spekjes. Doe hierna de spekjes apart in een schaaltje. Laat het spekvet in de koekenpan.
3.Rul het gehakt in het spekvet. Breng op smaak met peper, zout en kaneel.
4.Wok de sperziebonen een paar minuten met de spekjes.
5.Snijd de tomaten in plakjes.
6.Maak laagje voor laagje in een ovenschaal het gehakt, plakjes tomaat met peterselie, een laagje met de sperziebonen en weer een laagje tomaat met peterselie. Strooi de geraspte kaas erover.
7.Zet de schaal in de oven voor 20 minuten.

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *