Koolhydraatarme tomaten paprika wortelsoep

Koolhydraatarme tomaten paprika wortelsoep

Dit is een super lekkere en gezonde soep. Deze soep is koolhydraatarm en bevat per portie 8.4 gram koolhydraten. Onderstaand recept is voldoende voor 4 porties. Deze soep kan je van te voren klaar maken, dan hoef je hem alleen nog maar even op te warmen. Erg lekker om in het weekend als lunch te eten. Deze soep vult goed. Zelfs mensen die niet koolhydraatarm eten zullen smullen van deze soep.

Porties: voor 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden: soeppan, hittebestendige blender
Voedingswaarde: 86 kcal / 8.4 gram koolhydraten / 1.8 gram eiwitten / 4.1 gram vetten

Benodigde ingrediënten
6 romatomaten
1 rode paprika
3 bospenen (zonder groen)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
500 ml bospaddestoelenbouillon
Handje verse peterselie
Verse bieslook
Peper en zout
1/2 el olijfolie

Bereidingswijze
1.Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een halve el olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan.
2.Was de paprika, verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Was de bospeen, verwijder het groen en snijd in grove stukken. Snijd de roma tomaten in vieren.
3.Doe de paprika, bospeen en roma tomaten bij de ui en knoflook. Laat zo’n 10 minuten op laag vuur sudderen met de deksel op de pan.
4.Schenk de bouillon bij het groentemengsel. Laat het geheel 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken.
5.Voeg verse peterselie en verse bieslook toe.
6.Maal de soep in een hittebestendige blender tot gewenste dikte.
7.Breng op smaak met peper en zout.

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *